Reportáž: Pretekový víkend 6 -7.4.2013

Cez víkend 6 -7 .4.2013 sme sa zúčastnili v sobotu pretekov v  Nových Zámkoch a v nedeľu na KMŽ v Bratislave.

V Nových Zámkoch sme boli v zložení, plavci kat.C: Marek Tomko, Alan Benedek , Hanka Balintová a Viki Dobšovičová.

Kat. B: Jakub Miklánek, Adam Galbavý, Monika Ivanusyková a Filip Forro.

A z kat. A sme mali iba jednu zástupkyňu Luciu Štefaničkovú.

Ako prví z našich zahájili preteky najmladší pretekári Marek a o rok starší Alan disciplínou 100m K, kde si vyplávali Marek pekné 5.miesto a Alan 9.miesto. Starší chlapci, Jakub skončil siedmy s osobákom 1:13,24  a Adam hneď za ním ôsmy s len o 8 stotinovým rozdielom.

Z mladších dievčat sa Hanke B.podarilo vybojovať skvelé 3.miesto a Viki Dobšovičovej 4.miesto. Zo starších dievčat Monika trinásta a Lucia deviata.

V disciplíne 50m Z skončili Alan z mladšej kat. aj Adam zo staršej kat. na 6.mieste, Filip hneď za Adamom siedmy a Marek ôsmy. Hanka B. nám znovu vyplávala bronz a Viki s len o 4 stotiny pomalším časom štvrtvrté miesto. Monike sa tiež podarilo vyplávať skvelé 3.miesto.

200mP plával z chlapcov iba Jakub a skončil na 4.mieste s pekným časom 3:20,88 a z dievčat Lucia doplávala rovnako ako štvrtá s časom 3:23,76.

Po doplávaní tejto disciplíny sme išli na obed a keďže sme po obede mali ešte kopu času do rozplávania, spravili sme si malú exkurziu v centre mesta:)

Poobeňajší poldeň začal disciplínou 200m K na ktorej si Adam dokázal spraviť osobák až o 9s. časom 2:44,19s.

V disciplíne 50mP Viki zabojovala a dosiahla vytúženú zlatú medailu, z ktorej sme mali všetci obrovskú radosť:) Jakub skončil znova na neobľúbenom, avšak peknom štvrtom mieste, kde mu bronz ušiel len o 13stotín.

100mD plával len Adam a skončil ako šiesty.

V predposlednej disciplíne 100m Z sa Alanovi podarilo doplávať na peknom štvrtom mieste s časom 1:36,15s.a Marekovi na piatom mieste. Zo starších skončil Filip ôsmy.

Hanka pokračovala vo svojej zbierke bronzov a  Viki štvrtých miest. Zo staršej dievčenskej kat. Monika doplávala siedma.

Preteky uzavrela disciplína 200m PP, kde  Jakub doplnil svoju sériu o ďalšie štvrté miesto.

Preteky v Nových Zámkoch sa nám vcelku vydarili, najmä vďaka Hanke B.,ktorá  získala 3 bronzové medaily, Viki1 zlatú+ sériu štvrtých miest a Monike, ktorá vybojovala 1 bronzovú. 

Ostatní aj keď nemedailoví si zlepšili svoje osobné rekordy, čomu sme sa taktiež veľmi potešili.

Všetky tieto úspechy nás pozitívne naladili a povzbudili do ďalšieho pretekového dňa na KMŽ.

 

Pokračovanie z KMŽ čím skôr:)